Microsoft Teams Inrichting

Bel Mij Offerte aanvragenBrochure

In deze training(en) gaan we samen met jouw team brainstormend en praktisch aan de slag om Microsoft Teams zo goed mogelijk in te richten voor jouw organisatie. De inrichting van Microsoft Teams is namelijk voor iedere organisatie anders. Afhankelijk van de gewenste werkwijze maken we gezamenlijk een indeling met richtlijnen voor de nieuwe werkwijze om iedereen aan boord te krijgen.

Beschrijving

Sinds we massaal zijn gaan thuiswerken maken veel organisaties gebruik van Microsoft Teams. Maar vaak wordt MS Teams alleen gebruikt voor online vergaderingen en de chatfunctie. Er veranderd weinig aan de ‘oude’ werkwijze waardoor je minder efficiënt bezig bent dan mogelijk is. Microsoft Teams is namelijk hét ideale samenwerkingsprogramma binnen Microsoft 365, welke alles en iedereen met elkaar verbind. Zeg gedag tegen de netwerkschijf en breng de mensen uit jouw team samen in een kanaal om van daaruit bestanden te delen, tegelijk samen te werken in bestanden en direct berichten te sturen naar je hele team (posts).

Microsoft Teams op de juiste manier inrichten

Samenwerken in MS Teams wordt gelukkig steeds meer de standaard. Maar kies je nu voor een openbaar team of een privé team? Kies je voor 1 projectkanaal met meerdere projectmappen of kies je per project een apart kanaal of per project of afdeling een team? En dan kun je ook nog kiezen voor een privé kanaal en voor beveiligde (alleen lezen) mappen met bestanden. Tenslotte kun je ook nog per team en kanaal kiezen voor informatie tabs of andere geïntegreerde apps zoals Planner, OneNote, Lists en Bookings.

Kortom waar moet je aan denken bij het maken en inrichten van een team en hoe doe je dat? In deze training(en) gaan we samen met jouw team brainstormend en praktisch aan de slag om Microsoft Teams zo goed mogelijk in te richten voor jouw organisatie. De inrichting van Microsoft Teams is namelijk voor iedere organisatie anders. Afhankelijk van de gewenste werkwijze maken we gezamenlijk een indeling met richtlijnen voor de nieuwe werkwijze om iedereen aan boord te krijgen.

Deze training bestaat uit een of meerdere brainstormsessies met een projectteam waarbij we beginnen met het vaststellen van de huidige werkwijze en de werkwijze waar je als organisatie naar toe wilt gaan. Hierbij is het van belang dat het projectteam de nodige kennis bezit van de mogelijkheden van MS Teams en Microsoft 365. Aan de hand van de uiteindelijke gewenste werkwijze maken we gezamenlijk een indeling in Microsoft Teams.

Indien de basiskennis van MS Teams en Microsoft 365 te gering is, zal worden begonnen met een inspiratiesessie om de mogelijkheden binnen deze Microsoft oplossingen uit te lichten.

Mogelijke onderwerpen van deze inspiratiesessie:
• Wat is Microsoft 365?
• Wat hebben MS Teams, SharePoint en OneDrive met elkaar te maken?
• Verschil tussen Chat en Posts?
• Teams, kanalen, mappen en metadata
• Delen van mappen en bestanden (intern en extern)
• Document weergaven
• Overstappen van netwerk mappen en bestanden naar Teams kanalen, mappen en bestanden
• Welke teams, kanalen en/of mappen heb(ben) jij/jullie nodig
• Welke andere apps kunnen we inschakelen in jouw team

Download de à la Carte lijst voor een overzicht van alle mogelijke trainingsonderwerpen.

Vraag meteen een gratis offerte aan of neem contact met ons op voor meer informatie. Wij helpen je graag verder!

Voor onze trainingen is geen vooropleiding vereist. Het niveau en de duur van de training wordt in samenspraak vastgesteld. Voorbereiding en zelfstudie worden indien wenselijk in een maatwerk offerte vastgesteld. Bij standaard (online) klassikale trainingen is geen zelfstudie vereist.

Bel Mij Offerte aanvragenBrochure

Je investering

Vanaf € 69,- p.p. (excl. BTW)

Wij verzorgen diverse maatwerk trainingen waarin we je leren om nog slimmer te werken met Microsoft Teams. Elke training wordt samen met jou en de trainer afgestemd.

Vraag direct een gratis offerte aan op basis van jouw specifieke wensen!

Gerelateerde trainingen

Gerelateerde trainingen