Workshop Digitale Etiquette

Bel Mij Offerte aanvragen

In de workshop Digitale Etiquette bespreken we met je team de meest optimale gedragsregels voor jouw organisatie om effectief digitaal samen te werken.

Beschrijving

In de workshop Digitale Etiquette bespreken we met je team de meest optimale gedragsregels voor jouw organisatie om effectief digitaal samen te werken. Wanneer je als team of organisatie namelijk écht effectief en efficiënt wilt werken met o.a. Microsoft 365 en Teams, is het belangrijk goede werkafspraken te maken. En die werkafspraken en gedragsregels gaan we samen ontdekken en eventueel vastleggen. Deze zijn namelijk voor iedere organisatie anders!

Waarom een workshop digitale etiquette?

Om digitaal samenwerken te laten werken is het belangrijk om afspraken te maken over digitale etiquette. Het gebruik van digitale communicatiemiddelen zoals e-mail, chat-apps, videoconferenties en sociale media spelen een steeds grotere rol speelt in ons dagelijks leven en werk. Digitale communicatie heeft veel voordelen, zoals snelle en efficiënte communicatie zonder dat we in één ruimte hoeven te zitten. Echter, digitale communicatie kan ook leiden tot misverstanden en onnodige conflicten. Of een gebrek aan privacy en andere problemen als gevolg van een gebrek aan duidelijke richtlijnen en afspraken over hoe we met elkaar communiceren en samenwerken.

Het is dus belangrijk om afspraken te maken over digitaal samenwerken, zodat iedereen weet wat de spelregels zijn en met welke tools we op welke manier werken. En dat doen we in de workshop digitale etiquette waarin we de meest optimale afspraken voor jouw organisatie achterhalen en vastleggen. Het overbrengen van de nieuwe afspraken op de medewerkers kan eventueel worden ondersteund door onze digitale etiquette posters.

Wat kun je verwachten in deze workshop?

De workshop digitale etiquette kunnen we geven op locatie in veelal één dagdeel, of juist online klassikaal via MS Teams. De workshop is interactief en we verwachten dan ook actieve deelname van alle deelnemers. Belangrijk is dat de deelnemers enige kennis hebben van Microsoft 365 en de apps waarmee wordt gewerkt zoals MS Teams. Het is immers lastig afspraken maken over bijvoorbeeld @mentions wanneer je niet weet wat dat inhoud of geen kennis hebt van de tools die verder gebruikt worden (zoals b.v. MS Planner en MS Lists).

Neem voor meer informatie contact met ons op of vraag direct een offerte aan. Wij helpen je graag verder!

Inhoud van de workshop Digitale Etiquette

 • Waar loop je tegen aan in de huidige situatie
 • Welke tools worden nu gebruikt (communiceren, documenten en gezamenlijke taken)
 • Welke tool is voor jouw team het meest geschikt om te gebruiken in de diverse samenwerk scenario's
 • Welke tools gaan we niet meer gebruiken na vandaag
 • Omgaan met reactietermijnen
 • Etiquette in MS Teams
 • e-mail etiquette
 • Thuis werken versus werken op kantoor
 • Vergader etiquette, fysiek, hybride en online
 • Etiquette ten aanzien van gezamenlijke documenten
 • Etiquette ten aanzien van taken (en projecten)
 • Omgaan met focustijd
Bel Mij Offerte aanvragen

Je investering

Vanaf € 79,- p.p. (excl. BTW en eventuele voorbereiding)

Wij verzorgen alleen maatwerk trainingen. Elke training wordt samen met jou en de trainer afgestemd.

Vraag direct een gratis offerte aan op basis van jouw specifieke wensen!

Gerelateerde trainingen

Gerelateerde trainingen