Deelnemers planning & administratie portal

Bel Mij Offerte aanvragen

Online tool voor het beheren en plannen van trainingen en workshops. Deelnemers kunnen zichzelf inschrijven en uitschrijven voor een gewenste datum.

Beschrijving

Bij het plannen van meerdere trainingen of workshops voor groepen werknemers komt nogal wat administratie kijken. AVK kan hierbij een hoop werk uit handen nemen middels een handige online plannings- en administratietool op onze Blended Leren Portal: Trainen.Online.

Plannen van trainingen en workshops (inclusief voortraject en natraject)

De deelnemersplanning en administratie module op www.trainen.online is zeer gebruiksvriendelijk en zodanig opgebouwd dat gebruik kan worden gemaakt van de ‘blended leren’ methode. Zo kan niet alleen een training worden gepland waar deelnemers zichzelf voor kunnen inschrijven, maar kunnen tegelijkertijd ook voorbereidende modules en nazorgmodules worden klaargezet. Denk bijvoorbeeld aan een instaptoets vooraf om het niveau van een deelnemer te bepalen. Of een e-learningmodule (of enkele lessen daaruit) ter voorbereiding op de training of juist ná een training om de belangrijkste punten nog eens te herhalen en zo de kennis te borgen.

Deelnemers regelen hun eigen inschrijving

Deelnemers krijgen een uitnodiging met daarin de logingegevens voor Trainen.Online. Zij kunnen vervolgens zelf kijken welke trainingen er gepland staan en waar zij zich voor in willen schrijven. Na inschrijving ontvangt de deelnemer een mail met daarin een bevestiging van deelname. Bovendien kan de training middels een druk op de knop automatisch in de eigen Outlook agenda gezet worden. Mocht later blijken dat een datum toch niet goed uit komt voor de deelnemer, dan kan deze zichzelf uitschrijven en voor een andere datum weer inschrijven.

Deelnemersadministratie voor beheerders

Beheerders hebben toegang tot de deelnemersadministratie waar zij trainingen en workshops kunnen plannen en voorzien van een voor- of natraject. Beheerders hebben inzage in de deelnemerslijsten (wie er voor welke training staat ingeschreven) welke zijn te exporteren naar Excel. Ook kunnen zij rapportages uitdraaien van de voortgang en resultaten van bijvoorbeeld instaptoetsen en e-learning. De beheerder kan aangeven hoeveel deelnemers er maximaal aan een training mogen deelnemen en kunnen groepsmails sturen naar alle deelnemers sturen. Denk daarbij aan herinneringen of annuleringen in het geval van te weinig deelnemers.

Besloten bedrijfsportal

Om je bedrijfsgegevens te beschermen en te voorkomen dat derden zich gaan inschrijven adviseren wij om een afgesloten portal af te nemen. Deze portal wordt aangepast aan de huisstijl kleuren van jouw organisatie en voorzien van het bedrijfslogo. Alleen de eigen werknemers hebben toegang tot de inhoud en trainingen op deze portal. De eigen portal biedt ook de mogelijkheid om extra pagina’s met interne informatie aan te maken of bedrijfsspecifieke (e-learning-)modules.

Kortom, AVK biedt een handige en betaalbare oplossing om je veel werk uit handen te nemen bij de deelnemersadministratie. Kijk voor meer informatie en screenshots over de werking van de deelnemersadministratie en planning bij het tabblad ‘Inhoud’ hierboven. Heb je nog vragen of wil je meer weten over de kosten, neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder!

Hoe werkt de deelnemersplanning en administratie op Trainen.Online?

Een of meerdere beheerders worden aangesteld binnen jouw organisatie. Zij kunnen heel eenvoudig een training klaarzetten en deze voorzien van voor- of na-trajecten. Uiteraard kan dit ook worden uitbesteed aan een AVK medewerker. In dit voorbeeld gaan we uit van een trainingstraject "Digitaal Veilig Werken". Voor dit traject hebben we een klassikale training gepland op 31-12-2022. Alle deelnemers kunnen inloggen op een afgeschermd deel van Trainen.Online waar zij de geplande trainingen kunnen bekijken.

Deelnemersadministratie en planning - Inschrijven voor een training

Als je klikt op "Meer informatie" kom je bij de beschrijving van de training en krijg je de mogelijkheid om middels een druk op de knop in te schrijven.

Deelnemersadministratie en planning - Inschrijven

Na het inschrijven - het trainingstraject

Nadat een deelnemer zich heeft ingeschreven komt het gehele trainingstraject in beeld. Indien klaargezet, verschijnen er extra tabbladen met 'voor', 'tijdens' en 'na' de training.

Deelnemersadministratie en planning -Het trainingstraject - Blended leren

In dit geval is er 'voor' de training een instaptoets klaargezet. Door het maken van deze instaptoets wordt het kennisniveau van de deelnemer bepaald. Aan de hand daarvan kan de trainer de onderwerpen tijdens de klassikale training bijsturen. Of er kunnen extra online modules worden klaargezet die de deelnemer nodig heeft om het gemiddelde niveau te behalen wat nodig is voor de training.

Deelnemersadministratie en planning - Voortraject Blended leren

Na de training is in dit geval een 2 Minuten Leren module klaargezet. Hierbij krijgt de deelnemer wekelijks 1 of 2 video's in de mailbox waarin de kernpunten van de training nog eens herhaald worden om zo de kennis optimaal te kunnen borgen.

Deelnemersadministratie en planning - Natraject Blended leren

2 beoordelingen voor Deelnemers planning & administratie portal

  1. Rico Kluitmans

    Ontzettend relaxed zo. Iedereen schrijft zichzelf in en uit en wij hebben er verder nauwelijks werk aan. Grote time saver.

  2. Anne van Ballegooijen

    Top! Zeer blij mee. Gaan het ook gebruiken voor interne planning.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bel Mij Offerte aanvragen

Je investering

De deelnemersadministratie en planningsmodule op Trainen.Online wordt op basis van maatwerk voor jou gerealiseerd. Neem voor prijzen vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen je graag verder!

Gerelateerde trainingen

Gerelateerde trainingen