De Privacy & Security PubQuiz

Bel Mij Offerte aanvragen

De Privacy & Security PubQuiz is een leuke teambuilding activiteit waarbij op een ludieke manier AVG vraagstukken onder de aandacht worden gebracht.

Beschrijving

De Privacy & Security PubQuiz is een speciaal door AVK ontwikkelde serious game om op een ludieke manier AVG vraagstukken onder de aandacht te brengen. Geniet samen met je collega’s van een leerzame maar bovenal leuke teambuilding activiteit! De PubQuiz bestaat uit een grote variatie van vragen en muziekstukken die te maken hebben met online security, spoofing, datalekken, wachtwoorden, de AVG en privacy vraagstukken.

Hoe werkt de Privacy & Security PubQuiz?

Onder leiding van een heuse Quizmaster (een ervaren trainer van AVK) ga je in meerdere teams strijden om de felbegeerde prijzen. De Privacy & Security PubQuiz bestaat uit diverse vragen, video’s en muziekstukken die zo snel mogelijk beantwoord moeten worden. Hoe eerder je het juiste antwoord geeft, hoe hoger de score uitvalt voor jouw team. Voorafgaand aan de quiz geven we uiteraard een korte introductie en uitleg over het spel. De teams worden samengesteld en je bedenkt samen een leuke naam voor je team. Vervolgens log je in op onze PubQuiz App en gaat de strijd beginnen.

De vragen komen zowel in de app als op een groot scherm in beeld. Zodra de vraag is gesteld komen de mogelijk antwoorden in beeld en heb je kort de tijd om het juiste antwoord te bedenken en in te voeren. Na iedere vraag komen de scores in beeld en wordt een ranking getoond van de teams. Doordat snel antwoorden flink meer punten op levert blijft het tot het einde spannend wie er als winnaar uit de bus komt want het scorebord verandert snel! Na afloop worden de winnaars gehuldigd met ludieke prijzen.

Wat is er nodig voor de PubQuiz?

De quiz zelf duurt ongeveer 30 minuten. Samen met de introductie, eindscores en de prijsuitreiking duurt deze activiteit in totaal ongeveer 50 minuten. De trainer neemt een eigen laptop mee en op de locatie vragen we om WiFi en een groot scherm (TV of Beamer). De locatie zelf moet natuurlijk geschikt zijn voor een grotere groep mensen en het liefst voorzien van statafels. Dit bevorderd het enthousiasme van de deelnemers. Tijdens een dagdeel kunnen maximaal 3 rondes worden georganiseerd.

Indien de deelnemers weinig of geen kennis hebben van security vraagstukken of de AVG, raden we aan om vooraf de 2 Minuten videoreeks AVG Bewustwording te volgen.

Maak de quiz extra bijzonder met maatwerk vragen!

We hebben een standaard PubQuiz gereed maar het is natuurlijk veel leuker als er vragen voorbij komen die specifiek op jouw organisatie zijn gericht. Daarom is deze quiz ook op basis van maatwerk beschikbaar waarbij we samen met jou aanvullende vragen en antwoorden bedenken. Die worden vervolgens op een goede manier ingepast in de quiz. Daarnaast kunnen we in de aanloop naar de quiz een nep spoofing/phising e-mail versturen aan de deelnemers. In deze spoofing e-mail roepen we bijvoorbeeld op om gegevens te delen. Trappen de deelnemers er in of niet? De resultaten kunnen worden meegenomen in de PubQuiz. De exacte inhoud van deze mail wordt door ons in overleg met jullie samengesteld. Het beste resultaat wordt behaald als deze vanuit de organisatie zelf verstuurd wordt.

Wil je er helemaal een leuke dag van maken? Combineer de PubQuiz dan met ons Ontdek het Datalek spel of de MS Teams Escaperoom.

Bel Mij Offerte aanvragen

Je investering

Prijs op aanvraag.

Serious games worden vaak in combinatie met training of coaching gedaan. De kosten zijn afhankelijk van de wensen en doelen die je als team wilt behalen.

Vraag een vrijblijvende offerte aan, toegespitst op jouw team of afdeling.

Gerelateerde trainingen

Gerelateerde trainingen