Nieuws

We maken onze website persoonlijker!

Persoonlijke foto's in plaats van stockfoto's

Stockfoto’s… je komt ze overal tegen en ook wij hebben daar altijd dankbaar gebruik van gemaakt. Handig want er is altijd wel een foto te vinden die past bij wat je wilt uitbeelden. Nadeel is natuurlijk dat dit hartstikke onpersoonlijk is. Terwijl we bij AVK juist bekend staan om onze persoonlijke benadering en onze enthousiaste trainers! Daarnaast kom je dezelfde stockfoto’s ook op andere plaatsen tegen en zie je dat die mevrouw op de foto o.a. ook reclame maakt voor medische apparatuur en gebruikt wordt in diverse memes op social media.

Kortom, de volledige connectie met onze dienstverlening en wie we als AVK willen zijn, is weg. We speelden dan ook al langer met het idee om voortaan foto’s van onszelf te gebruiken. Maar dat is een behoorlijke opgave… We hebben namelijk heel wat trainingen online staan en wat voor soort foto’s zet je daar nu bij? Je wilt niet overal dezelfde kop, uitdrukking, kleding of achtergrond.

We zijn al weer een tijdje geleden gestart met eigen foto’s te plaatsen bij nieuwe blogs. Een mooie kans om te ‘oefenen’. Bovendien kan je daar wat speelser mee omgaan (mede dankzij Photoshop). En leuk voor de lezer om ook een beeld erbij te hebben van degene die het blog geschreven heeft. Hiervoor hebben we ongeveer 1 of 2x per jaar een fotosessie tijdens een van onze teamdagen. En eerlijk gezegd… daar heeft nooit iemand zin in! Maar uiteindelijk hebben we toch een hoop lol tijdens de sessies en zijn we blij dat er toch altijd een paar foto’s bij zitten waarvan we zelf toch ook vinden dat we er leuk op staan.

Nu gaan we dus een stapje verder en zijn we bezig om de stockfoto’s bij de trainingen te vervangen door onze eigen koppies. Omdat collega’s Marianne en Inge een paar nieuwe trainingen hadden ontwikkeld voor het secretariaat, zijn we daar mee begonnen. Later gaan we natuurlijk alle secretariaat trainingen aanpakken, maar de noodzaak was groter bij de Office 365 trainingen. Daar zijn het afgelopen jaar namelijk ook nieuwe iconen en logo’s van uitgebracht door Microsoft. De belangrijkste 365 trainingen zijn nu aangepast en er zullen wekelijks een aantal foto’s worden vervangen bij de resterende trainingen.

Al met al zal het nog wel even duren voordat we alles hebben aangepast, maar we gaan gestaag verder. En waarschijnlijk zullen we nog wat meer fotosessies moeten houden (als corona dat toe laat) om alles te vullen, maar we zijn op de goede weg! Want AVK bestaat uit mensen, dit is wie wij zijn en waar we voor staan!

Binnenkort gaan we in onze nieuwsbrief ook korte verhalen opnemen van onszelf. Zodat jullie wat nader kennis kunnen maken met de mens achter de trainer, planner, adviseur. Ook enkele van onze klanten zullen we aan het woord laten. Zo leren we allemaal op een andere manier weer van elkaar!

Tot snel!

Niels van Aken
Content Developer AVK