Stress Management in het Onderwijs Training

Bel Mij Offerte aanvragen

Leraren en collega’s in het onderwijs hebben het zwaar zo blijkt uit onderzoek. In het onderwijs heeft een op de vijf medewerkers klachten die wijzen op een burn-out (waar het Nederlands gemiddelde 1 op 7 is). Hoogste tijd dus om actie te ondernemen en stress een halt toe te roepen binnen het onderwijs met de Stress Management in het Onderwijs Training.

Beschrijving

Onze Stress Management in het Onderwijs Training zorgt ervoor dat een docent of medewerker in het onderwijs weer grip krijgt op de situatie. Productiviteit op school wordt in grote mate bepaald door de mogelijkheid je te concentreren op je taken. Helaas is concentratie één van de dingen die ons langzaam maar zeker onmogelijk worden gemaakt. Om de paar minuten krijg je een vraag van een leerling, word je afgeleid door berichten op je telefoon of krijg je weer een nieuwe e-mail. Bovendien heeft een leraar te maken met een steeds wisselende groep scholieren/studenten, die allemaal invloed hebben op de ‘werkplek’ van de docent. Ook de maatschappij heeft wensen en eisen over het onderwijs. Met als gevolg dat de werkdruk en stress toenemen.

Stress Management in het Onderwijs Training

Vanuit onze praktische benadering hebben we een training ontwikkeld, die jou als docent of medewerker in het onderwijs helpt direct meer grip te krijgen op jouw situatie. We helpen je om aan de slag te gaan met jouw stress-factoren, leren je hoe je hiermee om kunt gaan en bieden je handvatten om concrete productiviteitswinst te boeken. In de training Stress Management in het onderwijs staan beproefde methoden op het programma, de focus ligt vooral op het terugkrijgen van jouw eigen energie. Je ontvangt tijdens de training een hele verzameling aan tips en tricks om aan de slag te gaan met timemanagement, je energiehuishouding en te acteren vanuit je gevoel om persoonlijk te ontwikkelen.

 • Waarom een training Stress Management in het Onderwijs?
  • Waarom werken in het onderwijs niet werkt
  • Waarom Multitasken niet werkt
 • Stop met multitasken, afstappen van de afleidingseconomie, werken en samenwerken in plaats van elkaar storen
 • Hoe ga je om met ‘lastige' leerlingen / studenten
 • Je dag- en weekspiegel in het onderwijs
 • Minderen met ad-hoc werkzaamheden, zo doe je dat
 • Bereikbaarheid versus beschikbaarheid en het vergadermonster
 • Ga slim om met je energiehuishouding
 • Slimme technieken gebruiken zoals Eat that frog
 • Je apparaten en gadgets weer voor je laten werken in plaats van dat ze je werk bepalen
 • Omgaan met werkdruk en ander gedoe in het onderwijs
 • Meer halen uit jouw collega’s

 

Onze aanpak bij Werkdruk & Stress Management

Echt maatwerk: 
De training gaat uit van de beginsituatie van het team docenten of medewerkers.

Workshops:
Praktisch aan de slag: Belangrijk onderdeel van de training is het praktisch aan de slag gaan met de theorie, als team. Hierin onderscheid de aanpak zich van andere trainingen zoals bijvoorbeeld Time Management trainingen. Na het volgen van deze training als team gaat u met concrete afspraken aan de slag om de gezamenlijk gestelde doelen te bereiken en stress binnen uw instelling te verminderen.

Maatwerk in-company training Stress Management in het Onderwijs

AVK is gespecialiseerd in op maat gemaakte trainingen bij jou op locatie. De exacte inhoud van de training Stress Management in het Onderwijs wordt in overleg met jou en jouw team docenten samengesteld.

Wij bieden maatwerk thematrainingen voor alle afdelingen en onderwijstypen. Onderwerpen uit de verschillende 'Het Nieuwe Werken'-trainingen zijn onderling uitwisselbaar. Je hebt dus altijd de juiste training voor jezelf, de organisatie, team of afdeling. Neem voor meer informatie contact met ons op, wij helpen je graag verder!

Voor onze trainingen is geen vooropleiding vereist. Het niveau en de duur van de training wordt in samenspraak vastgesteld. Voorbereiding en zelfstudie worden indien wenselijk in een maatwerk offerte vastgesteld. Bij standaard (online) klassikale trainingen is geen zelfstudie vereist.

 

Voor iedereen die zonder stress wil werken in het onderwijs en die door middel van het maken van slimme afspraken en concrete tips de kwaliteit van zijn/haar functioneren wil optimaliseren.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Stress Management in het Onderwijs Training” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bel Mij Offerte aanvragen

Je investering

Vanaf € 79,- p.p. (excl. BTW en eventuele voorbereiding)

Wij verzorgen alleen maatwerk trainingen. Elke training wordt samen met jou en de trainer afgestemd.

Vraag direct een gratis offerte aan op basis van jouw specifieke wensen!

Gerelateerde trainingen

Gerelateerde trainingen