DPIA / GEB Training

Bel Mij Offerte aanvragen
(1 klantbeoordeling)
(1 klantbeoordeling)

Een Data Protection Impact Assesment, ook wel DPIA of Gegevensbeschermingseffectbeoordeling (GEB) is een verplichte risicoanalyse in het kader van onder meer de AVG wanneer er waarschijnlijk sprake is van een hoog privacyrisico bij de verwerking van persoonsgegevens. In de DPIA training zorgen we er voor dat de juiste kennis wordt gepresenteerd aan de uitvoerders, krijgen zij inzicht in de privacybeginselen en begeleiden we hen met een juiste aftrap van de DPIA.

Beschrijving

Een Data Protection Impact Assesment, ook wel DPIA of Gegevensbeschermingseffectbeoordeling (GEB), is een verplichte risicoanalyse in het kader van onder meer de AVG wanneer er waarschijnlijk sprake is van een hoog privacyrisico bij de verwerking van persoonsgegevens. De Nederlandse autoriteit heeft 16 voorbeelden uitgewerkt wanneer een DPIA uitvoeren verlicht is. Bijvoorbeeld wanneer je organisatie camerabeelden verwerkt.

In de DPIA/GEB training zorgen we er voor dat de juiste kennis wordt gepresenteerd aan de uitvoerders, krijgen zij inzicht in de privacybeginselen en begeleiden we hen met een juiste aftrap van de DPIA.

Een DPIA (GEB) team opzetten

Een DPIA kan een flinke klus zijn en begint met het opzetten van een multi-disciplinair team. Dit team voert uiteindelijk de DPIA uit en bestaat bijvoorbeeld uit:

 • Een inhoudelijk deskundige op het gebied waarover je de DPIA uitvoert
 • Iemand met kennis van het proces/de processen
 • Iemand met juridische kennis
 • Iemand met kennis van de techniek, de gebruikte systemen

Indien gewenst kan AVK begeleiden bij het opzetten van zo’n multi-disciplinair team.

Resultaat DPIA/GEB Training

AVK stelt zich bij de uitvoer van een GEB/DPIA/PIA training faciliterend op. We zorgen er voor dat de juiste kennis wordt gepresenteerd aan een groep mensen die een DPIA gaat uitvoeren en geven alle deelnemers inzicht in de privacybeginselen. Daarnaast begeleiden we de aftrap van de DPIA zodat deze op een juiste manier kan worden uitgevoerd.

De uitkomst van de training is:

 • Inzicht in de verwerking van persoonsgegevens in het betreffende proces/systeem
 • Heldere vervolgafspraken
 • Overzicht van openstaande acties

Kortom het proces en de verwerking(en) zijn duidelijk in kaart gebracht met behulp van jullie eigen inhoudelijk specialisten, gefaciliteerd door de AVK coach.

Maatwerk DPIA Training

Onze DPIA (PIA/GEB) trainingen worden op maat gemaakt en geheel aangepast aan de wensen en behoeften van de deelnemers en de organisatie.

Nieuwsgierig naar wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen op het gebied van DPIA trainingen? Neem contact met ons op of vraag direct een offerte aan. Wij helpen je graag verder!

Dag 1: Privacykaders en DPIA's

 • De privacykaders
 • Gegevensbeschermingsrechten privacy
 • De AVG
 • Wanneer is een DPIA verplicht
 • Waarom een DPIA uitvoeren (naast de verplichte DPIA's, is het sowieso zinvol)
 • De inhoud van een DPIA
 • Pragmatische aanpak van een DPIA
 • Aan de slag met een DPIA

Dag 2 (Optioneel): Op maat aan de slag

 • Uitpluizen van het proces/systeem waarop de DPIA wordt uitgevoerd
 • Risico inventarisatie en maatregelen
 • Invullen van het DPIA rapport, oa middels het PIA rijksmodel
 • Plannen van vervolgstappen

Voor onze trainingen is geen vooropleiding vereist. Het niveau en de duur van de training wordt in samenspraak vastgesteld. Voorbereiding en zelfstudie worden indien wenselijk in een maatwerk offerte vastgesteld. Bij standaard (online) klassikale trainingen is geen zelfstudie vereist.

De GEB/PIA/DPIA training is voor alle personen en organisaties die een DPIA moeten uitvoeren op een verwerking, bijvoorbeeld op een proces of systeem.

Een DPIA is verplicht wanneer de verwerking een mogelijk hoog risico oplevert voor de rechten en vrijheden van de betrokkenen van wie gegevens worden verwerkt. Bijvoorbeeld conform de 18 voorbeelden van de Autoriteit Persoonsgegevens en / of conform de 10 criteria van de European Data Protection Board (EDPB).

De training vereist geen specifieke voorkennis. Afhankelijk van het kennisniveau en de complexiteit van de verwerking, kan de training wel een langere doorlooptijd hebben.

1 beoordeling voor DPIA / GEB Training

 1. Anoniem – WonenBreburg

  Prima cursus met in het begin een overzicht en daarna de diepte in op basis van een praktijk casis uit het bedrijf. De presentaties en een voorbeeld document doorgenomen en dat was erg behulpzaam.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bel Mij Offerte aanvragen

Je investering

Vanaf € 79,- p.p. (excl. BTW en eventuele voorbereiding)

Wij verzorgen alleen maatwerk DPIA trainingen. Elke training wordt samen met jou en de trainer afgestemd.

Vraag direct een gratis offerte aan op basis van jouw specifieke wensen!

Gerelateerde trainingen

Gerelateerde trainingen