Digitaal Archiveren Training

Bel Mij Offerte aanvragenBrochure
(5 klantbeoordelingen)
(5 klantbeoordelingen)

In deze training ontwerp je een overzichtelijke indeling voor jouw digitale archief en krijg je tips en trucs om efficiënter te werken.

Beschrijving

Training digitaal archiveren: File ‘n Find

In deze digitale training leer je hoe je samen met jouw collega’s een voor iedereen overzichtelijke indeling ontwerpt voor jouw digitaal archief.

Door onze beproefde systematiek toe te passen, kun je voortaan de juiste documenten moeiteloos en zonder twijfel opslaan én weer terugvinden, binnen drie tot vier muisklikken. Deze methode leidt tot een duidelijke efficiency verbetering aangezien tijdverlies door zoeken tot het verleden behoort!

In de training Digitaal Archiveren bieden wij je:

 • De gouden regels voor het opzetten en verbeteren van digitale archieven
 • Waar gaan we onze team-, afdelingsdocumenten bewaren
 • Diverse manieren om je al jouw documenten te managen
 • Duidelijkheid over welke informatie bewaard dient te worden en hoe lang (vernietigings- en bewaartermijnen)
 • Een methodiek voor eenduidige classificatie (structuur)
 • Hoe gaan we onze documenten structuren, welke mappen, tags/kenmerken, Teams of bijvoorbeeld SharePoint sites zijn daar voor nodig
 • Het maken van afspraken over hoe om te gaan met de documenten binnen jouw team/afdeling, zoals naamgeving van documenten, de vorm, hoe gaan we om met e-mail archivering etc.

Tips & Tricks voor Digitaal Archiveren

Na elke training volgt telkens een reeks tips en tricks die je onmiddellijk verder helpen bij jouw werk. De slimme toepassingen van bestaande hulpmiddelen en handige trucs maken jouw werk efficiënter en leuker om te gebruiken.

Wat bewaren en hoe?

Deze training bestaat uit een korte inleiding over documentmanagement en een persoonlijke checklist hoe om te gaan met e‑mails en documenten. Vervolgens krijg je een workshop in groepjes waar je moet beslissen hoe lang je en in welke vorm je documenten gaat bewaren en archiveren.

Classificeren

Aan de hand van een lijst met 50 onderwerpen die voorkomen in het archief van een willekeurige organisatie maak je in deze training  groepsgewijs een classificatie. Met de tips en technieken die je in de training Digitaal Archiveren leert is het maken van jouw eigen mappenindeling een fluitje van een cent! We organiseren deze training op de locatie van jouw organisatie zodat de (nieuwe) indeling van jouw team meteen in de training kan worden opgezet en de juiste afspraken kunnen worden gemaakt.

Maatwerk in-company training Digitaal Archiveren

Onze trainingen worden op maat gemaakt, geheel gebaseerd op de wensen en behoeften van jouw organisatie. Wij verzorgen de trainingen bij jou op locatie of de eigen werkplek. Vraag een vrijblijvende offerte aan of neem contact met ons op via de bel mij knop of de chat voor meer informatie. AVK helpt je graag verder!

Voor onze trainingen is geen vooropleiding vereist. Het niveau en de duur van de training wordt in samenspraak vastgesteld. Voorbereiding en zelfstudie worden indien wenselijk in een maatwerk offerte vastgesteld. Bij standaard (online) klassikale trainingen is geen zelfstudie vereist.

5 beoordelingen voor Digitaal Archiveren Training

 1. Anoniem – Universiteit van Amsterdam

  Leuk, ietwat droog onderwerp dat boeiend werd gebracht.

 2. Niels van Aken

  Bedankt voor je leuke reactie Marieke! Ik speel hem door naar jullie trainer. En wij zijn zelf ook nog steeds enthousiast over deze manier van archiveren :).

 3. Marieke Kranenburg

  Twee maanden geleden hebben wij de cursus Digitaal Archiveren gevolgd. Direct na afloop was ik al enthousiast, maar nu helemaal. We houden het systeem vol, ik heb overzicht en ik kan dingen terugvinden. Dank voor deze training!

 4. Jolanda Ploeg – Secretaresse WMO

  Met veel plezier kijk ik terug op de workshop in Utrecht.
  Vooral jouw tips en trucs over digitaal archiveren in outlook vond ik leerzaam. Ik dacht dat ik altijd al veel wist over outlook maar wat zijn er nog veel meer mogelijkheden!
  En vooral: outlook is geen archief….en dat klopt. Het is me gelukt om dit terug te brengen naar een paar hoofdmappen op jouw advies.
  In elk geval heel erg bedankt voor je inspirerende workshop, ik heb er veel aan gehad!

 5. Els Houters

  Eindelijk een handig systeem ontwikkeld voor de eindeloze reeks mapjes die we hadden. Bedankt Bouke, nu al zinn in de volgende training Uniform Agendabeheer!

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bel Mij Offerte aanvragenBrochure

Je investering

Vanaf € 79,- p.p. (excl. BTW)

Inclusief naslagwerk en certificaat.

Wij verzorgen alleen maatwerk trainingen waarin we je vooral leren om nog slimmer te werken. Elke training wordt samen met jou en de trainer afgestemd.

Vraag direct een gratis offerte aan op basis van jouw specifieke wensen!

Gerelateerde trainingen

Gerelateerde trainingen