CliftonStrenghts® Coaching

Bel Mij Offerte aanvragen

Je talenten goed kennen, waarderen en bewust inzetten brengt meer werkplezier, energie én ook beter resultaat. Je wordt steeds beter in wat je doet, voelt je steeds zekerder en je talent wordt steeds zichtbaarder voor je omgeving met CliftonStrenghts® coaching.

Beschrijving

Met CliftonStrenghts® Coaching kijk je naar hoe je jouw doel kunt bereiken vanuit jouw talenten. Door middel van een wetenschappelijk bewezen positieve en inspirerende aanpak voor persoonlijke en professionele ontwikkeling. Geschikt voor individuele medewerkers, managers en teams.

CliftonStrenghts®: Groeien vanuit je talenten

Ervaar je wel eens dat je helemaal in flow aan het werk bent en de tijd voorbij vliegt? Of merk je dat je soms fluitend aan bepaalde taken werkt en vol energie je werk oplevert? De kans is groot dat je dan werkt vanuit je talenten! Mensen die hun talenten goed kennen en ook bewust inzetten hebben meer plezier in hun werk én krijgen er ook veel energie van.

Vaak onderschatten we de kracht van onze talenten. Ofwel, we nemen ze vaak voor lief. Omdat we bepaalde dingen van nature onbewust ‘gewoon’ zo doen, zo aanvoelen en zo bedenken. Want we zijn nou eenmaal zo. Niks bijzonders voor jou misschien, maar wel voor een ander. Jouw manier van werken en in het leven staan, wordt sterk beïnvloed door je talenten, kennis en vaardigheden. En vooral ook door wat je daar allemaal mee doet. Want het echt goed benutten van je talenten vraagt ook om investering. Dan kunnen talenten transformeren naar sterke punten.

Haal het beste uit jezelf

Dat is waar CliftonStrenghts® Coaching over gaat. Hoe benut jij doelgericht jouw talenten? Je leert jouw talenten kennen en bewust inzetten op het juiste moment in de juiste dosering. En ook hoe ze je helpen om met je valkuilen om te gaan. Zodat je kunt floreren, successen behaalt en daar steeds meer plezier en energie van krijgt. Iedereen heeft talenten, en het ene talent is niet beter dan het andere. Jouw talenten zijn vooral jouw grootste kans op succes!

talenten ontwikkelen met Clifton Strenghts

Je talenten goed kennen, waarderen en bewust inzetten brengt meer werkplezier, energie én ook beter resultaat. Je wordt steeds beter in wat je doet, voelt je steeds zekerder en je talent wordt steeds zichtbaarder voor je omgeving.

CliftonStrenghts® teamcoaching: Groeien als team vanuit individuele talenten

Naast individuele coaching begeleiden we ook teams om de strengths van alle teamleden optimaal te benutten. Met als doel een nog betere samenwerking, plezier met elkaar en het succesvol behalen van gezamenlijke doelen. Teamleden ontdekken hun eigen talenten en leren hoe ze deze verder kunnen ontwikkelen. Ze leren hun strengths bewust in te zetten, op het juiste moment en in de juiste dosering. En daarnaast vooral ook: ze worden zich bewust van elkaars strengths en van de authentieke kracht van het team.

CliftonStrenghts® Coaching maakt je krachtiger

Je start met het invullen van de CliftonStrengths op een moment en plek waar het jou uitkomt. De resultaten zie je terug in jouw rapport. Vervolgens ga je in gesprek met je coach om de resultaten te interpreteren en te reflecteren op jouw gedragspatronen. Je doorloopt drie fasen:

 1. Benoem je talent. Je leert eerst jouw talenten kennen en kijkt wat ze voor je betekenen.
 2. Waardeer je talent. Je gaat jouw talenten waarderen en delen. Je krijgt inzicht in hoe je hiermee het verschil maakt in de uitvoering van je werkzaamheden, je sociale contacten en relaties, en de manier waarop je beslissingen neemt.
 3. Benut je talent. Je ontdekt hoe je jouw talenten nog beter kunt benutten en doelgericht kunt ontwikkelen tot Strengths.

Het resultaat van individuele CliftonStrenghts® coaching:

 • Inzicht in eigen talenten
 • Je weet je eigen talenten te benoemen, te waarderen en te benutten
 • Je ontvangt een volledig en persoonlijk Gallup CliftonStrenghts® talentenprofiel
 • Bewustzijnsgroei en daarmee persoonlijke groei
 • Meer zelfvertrouwen door positieve benadering en erkenning
 • Effectief inzetten van je talenten voor meer plezier, energie en resultaat in je werk

CliftonStrenghts® Teamcoaching

Als je kiest voor coaching van het hele team dan doorloop je als team de volgende stappen:

 1. Alle teamleden vullen de CliftonStrenghts® in. We bespreken de uitkomsten in individuele gesprekken van een uur.
 2. We maken het team vertrouwd met de uitgangspunten van ontwikkeling op basis van strengths. De kern: werken en ontwikkelen vanuit strengths heeft een aantoonbare positieve invloed op de relatie tussen mens en organisatie (engagement) en het leidt tot betere prestaties dan een aanpak die erop gericht is zwaktes te repareren.
 3. We benoemen en waarderen ieders Top 5- talenten die we aan het licht hebben gebracht met CliftonStrenghts®.
 4. Vanuit de kracht van ieders talenten identificeren we effectieve samenwerkingsrelaties. De teamleden leren de collectieve strengths van het team kennen en waarderen en we helpen hen deze te koppelen aan de teamdoelstellingen, aan de rollen en de taken. Ze leren hoe ze individueel en als team hun strengths kunnen benutten en ontwikkelen, hoe ze het beste uit zichzelf en uit het team kunnen halen.

Indien gewenst kunnen we individuele 1:1 coaching aanbieden van één of meerdere teamleden ter verdieping.

Het resultaat van CliftonStrenghts® Teamcoaching:

 • Het team weet zijn eigen talenten te benoemen, te waarderen en te benutten
 • Ieder teamlid ontvangt een volledig en persoonlijk Gallup CliftonStrenghts® talentenprofiel
 • Bewustzijnsgroei en daarmee persoonlijke groei
 • Het team heeft inzicht in elkaars talenten
 • Het team wordt aanzienlijk krachtiger en beter in staat om de teamdoelstellingen te behalen
 • Meer zelfvertrouwen en betrokkenheid door positieve benadering en erkenning
 • Effectievere taakverdeling op basis van talenten, doen waar je van nature goed in bent
 • Teamleden halen meer plezier, energie en resultaat uit hun eigen werk en uit de samenwerking met elkaar
Bel Mij Offerte aanvragen

Je investering

Individuele coaching
CliftonStrenghts® profiel uitwerken gevolgd door 4 individuele coaching gesprekken van een uur.

€ 1155,- excl. BTW en eventuele reiskosten.

Teamcoaching
CliftonStrenghts® profiel uitwerken gevolgd door 1 uur individueel online duidingsgesprek. 1 dagdeel voorbereiding (profielen bestuderen, training op maat maken en een teamgrid maken). Teamsessie (1 dag) en Terugkomdag (1 dagdeel).

Vanaf € 635,- p.p. excl. BTW en reiskosten (op basis van 10 deelnemers).

Gerelateerde trainingen

Gerelateerde trainingen