MS Office tips

Planningspeiling: De nieuwe datumplanner voor vergaderingen in Outlook

Planningspeiling - de nieuwe datumplanner of datumprikker in Outlook

Planningspeiling is de nieuwe datumplanner in Outlook. De app is nu al beschikbaar in Outlook Online en komt binnenkort ook in de desktop app beschikbaar. Als je een datum voor een vergadering moet plannen met meerdere deelnemers (intern en/of extern) dan is dat niet altijd eenvoudig. Met Planningspeiling maak je een datumplanner poll aan die je verstuurt naar de deelnemers.

In deze datumplanner poll / planningspeiling kun je meerdere datums en tijdstippen aangeven. Deelnemers kunnen vervolgens aangeven welke datums zij kunnen, maar ook een voorkeursdatum  en tijdstip aangeven. Maar het grootste voordeel is dat je tijdens het selecteren van de datums meteen van je collega’s (met een Microsoft 365 account) kunt zien of ze beschikbaar zijn. Dan kun je daar vast rekening mee houden met de tijdstippen die je kiest. Voor externen zonder Microsoft 365 account geldt dat uiteraard niet. Nadat iedereen zijn of haar voorkeuren heeft opgegeven, plant Outlook automatisch de vergadering in op het tijdstip dat de meeste voorkeuren heeft gekregen.

Een datum plannen met Planningspeiling in Outlook

Om een datum te plannen voor een vergadering met meerdere personen in Outlook gebruik je dus voortaan Planningspeiling. Tot nu toe werd daarvoor vaak de app FindTime voor gebruikt. Planningspeiling is daarvan de opvolger. In onderstaande video laat ik je zien hoe Planningspeiling werkt in Outlook Online en hoe je datums plant.

Andres Mol
AVK Trainer