Nieuws

Het was weer een bewogen jaar…

AVK wenst je fijne feestdagen en een leerzaam en inspirerend 2022

Wacht niet tot de storm is gaan liggen
Leer liever om te dansen in de regen

En zo zitten we in de laatste loodjes van 2021 toch weer met zijn allen thuis te werken. Niet dat thuiswerken nou zo vervelend is (integendeel!), maar als het wordt opgelegd is dat toch anders. Want waar draait hybride werken nu juist om? Dat je zelf de keuze hebt waar, wanneer en met wie je aan een taak werkt. Het werkt soms net even fijner als je collega tegenover je zit om even snel een vraag aan te stellen of gewoon een kletspraatje te houden. Dat dit ook online kan, zit nog niet altijd in ons systeem. Wist je dat wij bij AVK bijvoorbeeld een online koffiehoek hebben in MS Teams? Hier kunnen onze collega’s online aanschuiven voor een kort kletspraatje tijdens de koffiepauze. Zo blijft ons team ook in deze dagen met elkaar verbonden.

Aan de andere kant hebben de lockdowns wel voor deze ‘instant’ revolutie op kantoor gezorgd en is thuiswerken normaal geworden. Werk en privé zijn meer in balans en leidinggevenden hebben ontdekt dat thuiswerken niet ten koste gaat van de productiviteit. Dat hebben we met zijn allen toch maar mooi voor elkaar gekregen! Ondanks corona kijken we in 2021 dan ook vooral terug op een leervol jaar. Misschien anders dan we in eerste instantie voor ogen hadden. Want ondanks de voordelen van online les geven was het toch wel weer fijn om weer eens op locatie voor een groep cursisten te staan. Daar gaat ons trainershart toch wel sneller van kloppen!

We laten ons dan ook niet zomaar uit het veld slaan! Omdat wij vanuit onze bedrijfscultuur helemaal thuis zijn in het ‘activiteitgericht en hybride werken’, zagen we nu de kans om ook onze klanten te helpen die hier nog wat moeite mee hadden. Want wij zijn heel enthousiast over deze manier van werken en dat brengen we dan ook maar al te graag over op onze klanten!

Wat hebben we gedaan in 2021?

We hielpen het afgelopen jaar bij onderwerpen als het ‘digitaal vitaal’ maken van medewerkers, aandacht voor privacy en security, brainstorms over hybride werken op een praktische manier, digitale etiquette, slim afspraken maken en het verbeteren van digitaal welzijn. Met de verschuiving van fysiek naar digitaal en de behoeften die veranderen, focusten wij ons op het ontwikkelen van een aantal nieuwe pijlers, als: compliance, future proof secretariaat, samenwerken met Microsoft 365 en digitaal vitaal.

We blikken dan ook met een positief en trots gevoel terug op 2021. Denk aan het bos wat we aan hebben geplant met onze ‘Green Friday’ actie. Al onze collega’s hebben zich een maand lang ingezet om samen ruim 1000 groene kilometers te maken om samen zoveel mogelijk bomen te kunnen doneren. Goed voor het milieu maar ook voor het welzijn van onszelf. Zeker nu we niet meer kunnen sporten na 17.00 uur is het zo belangrijk dat je in beweging blijft en naar buiten gaat. Ga wandelen in je lunchpauze, spreek af met een collega die in de buurt woont en zorg goed voor je mentale welzijn. We doneren overigens het hele jaar door bomen met onze ‘study at home plant een boom’ actie. En daar kan jij ook aan meedoen!

Wat gaan we doen in 2022?

Vooruitblikkend op 2022 gaan we hier ook zeker mee door. We willen naar een punt waarbij we 50% van onze trainingen en adviezen structureel online of blended verzorgen. Sprekend over blended learning, daar hebben we belangrijk nieuws over. We zijn trots op alle collega’s die hard hebben gewerkt aan ons nieuwe blended leren portaal die, hou je vast… begin 2022 gelanceerd wordt! Geloof ons dit wil je niet missen. Houd onze kanalen in de gaten om op de hoogte te blijven van vernieuwingen rondom onze ‘blended en splended leren’ aanpak.

Een eindejaars blog laat ons even stilstaan bij vanwaar we zijn gekomen, hoe we zijn gegroeid en waar we dankbaar voor zijn. Iets waar we in de waan van de dag niet altijd de tijd voor nemen. Zoals je hebt gelezen is er genoeg om trots en dankbaar voor te zijn. Dat was niet mogelijk geweest zonder jullie, waarvoor onze dank! We hopen jullie in 2022 verder te helpen groeien en natuurlijk verdere stappen te zetten richting ons doel om Nederland digitaal vitaal te maken. Niet alleen meer vaardig, maar ook op te roepen om even digitaal los te laten in de komende weken.

Namens het gehele team van AVK Training & Coaching heel veel hoop, liefde en gezondheid in 2022.
Dat het komende jaar veel moois mag brengen!

Bouke van Kleef
Directeur AVK Training & Coaching